Cursus Voedselbos Ontwerp 

Net als vorig jaar organiseert Natuur en Milieu Gelderland samen met de Stichting Agro Ecologie Gelderland een ontwerpcursus voor initiatieven die in de provincie Gelderland een voedselbos van 0,5 tot 5 hectare willen aanleggen.

De cursus start op vrijdag 17 maart en de laatste (8e) les is op 27 oktober 2023. Naast ontwerp en theorie lessen worden verschillende projecten bezocht ter inspiratie en om van ervaringen uit de praktijk te leren.

Docenten zijn  Malika Cieremans,  Sander Bosman  en Chantal van Genderen. Net als vorig jaar staan ook gastlessen van Wouter van Eck  en  Martijn Aalbrecht op het programma.

 

 

Voor buurtinitiatieven en groepen die naast voeding uit het voedselbos ook sociale doelen willen oogsten is het aanbod erg interessant. Maar ook landgoedeigenaren, particulieren en experimenterende boeren kunnen aansluiten.

De deelnemers aan de verschillende jaargangen van deze cursus vormen met elkaar een groot Gelders netwerk met voedselbos-expertise en uitwisseling. Op deze manier ontwikkelen we regionale voedselvoorziening en veerkracht binnen een divers landschap. Heb je ook een stuk land waarop je een voedselbos wilt ontwikkelen?

 

Voor aanmelding en meer informatie kun je deze link volgen naar de website van Natuur en Milieu Gelderland.