INTRODUCTIE CURSUS : NATUURLIJKER LEVEN

Najaar 2023

Je wilt meer leren over de natuur, de herkomst van je voedsel en waarom groen zo goed is voor onze gezondheid, en voor de planeet. En hoewel ter sprake komt waar het huidige systeem vastloopt, zijn de Land lessen vooral oplossingsgericht en optimistisch. Het doel is te ervaren welke mogelijkheden voor positieve veranderingen er zijn. Deze zijn namelijk volop aanwezig! Dat betekent niet dat je ‘opeens niets meer mag’, maar leert je anders te kijken. Echte regeneratie is namelijk voedend en overvloedig.

 

Land Lessen gaan ook over het volgen van natuurlijke ritmes,  en hoe lastig het is om daar trouw aan te blijven. Ze bieden concrete stappen om veranderingen aan te brengen en samen de eigen kracht terug te vinden. Weer oog te krijgen voor wat er allemaal mogelijk is wanneer je moeiteloos met de natuur mee beweegt. Bereid je voor op inspiratie en een sprankje magie.

 

Natuurlijker Leven dus, als bron van kennis en mogelijkheden om weer te ‘verwilderen’. Land lessen worden gegeven docenten met ruime ervaring op gebied van ecologie en transitie. Dus reken op een diversiteit aan perspectieven en een rijkdom aan kennis!

 

 

Klik gauw op onderstaande banner om de PDF met het cursusprogramma te lezen:

 

 

 

 

 

 

Land Lessen worden georganiseerd vanuit de natuurlijke achtertuin van Nederland, als initiatief van de Stichting Agro Ecologie Gelderland. De opbrengsten van de cursussen worden gebruikt om landbouwgrond vrij te kopen voor het mogelijk maken van herstellende landbouwsystemen.