Educatie

We verzorgen presentaties, cursussen en rondleidingen over agro ecologie,  aanleg en ontwerp van voedselbossen, permacultuur en regeneratieve landbouw. Lees hier meer over ons aanbod.

 

Inschrijven

Wat is agro ecologie?

Agro-ecologie is een internationaal gebruikte paraplu-term voor regeneratieve benaderingen en technieken in de landbouw. Voorbeelden zijn agro forestry, permacultuur, natuur-inclusieve landbouw, strokenteelt en rotatiebegrazing. In deze systemen zijn landbouw en natuur geen gescheiden gebieden, maar gaat het juist om de samenhang daar tussen.

Met agro ecologie blazen we het mozaïeklandschap van onze voorouders nieuw leven in. Waar grootschalige monocultuur-productie voor een anonieme wereldmarkt nu als norm geldt, is voedselproductie uit herstellende systemen juist kleinschalig, divers en lokaal. Het is meer in balans met de draagkracht van de aarde en de regio. En beter voor boeren.

Pioniers die een sleutelrol vervullen in de transitie naar een natuur inclusieve cultuur zijn agrarische en ecologische ondernemers, investeerders en beleidsmakers met een hart voor het landschap. Samen willen wij een gezonde en levenskrachtige landbouw achterlaten voor toekomstige generaties.

 

 

Aanbod 2023

Land Lessen

Land Lessen

Land Lessen leren je meer over onze relatie met de natuur. Kennis over permacultuur, voedselbossen, groene gemeenschappen en deep ecology.

Lees meer
Cursus Voedselbos Ontwerp

Cursus Voedselbos Ontwerp

Cursus Voedselbos Ontwerp Net als vorig jaar organiseert Natuur en Milieu Gelderland samen met de Stichting Agro Ecologie Gelderland een ontwerpcursus voor initiatieven die in de provincie Gelderland een voedselbos van 0,5 tot 5 hectare willen aanleggen. De cursus...

Lees meer
Presentatie: Wat zijn voedselbossen?

Presentatie: Wat zijn voedselbossen?

Presentatie: Wat is een voedselbos Voedselbossen en eetbaar groen staan in de belangstelling. In twee bijeenkomsten leggen docenten van de stichting Agro Ecologie Gelderland graag wat een voedselbos is, waar je deze kunt toepassen en hoe je het beste te werk kunt...

Lees meer

Informatie en aanmelding

Aanmelden voor de cursus Natuurlijker Leven kan door het invullen van het contactformulier.

Voor het boeken van een presentatie of rondleiding  kun een bericht sturen via het onderstaande contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Wil je meedoen met de voedselbos ontwerp cursus dan kun je je aanmelden via Natuur en Milieu Gelderland.

Met een cursus ga je niet alleen de samenhang zien, je gaat het ook veel beter begrijpen. Je gaat heel anders kijken naar een tuin of een gebied! Er is nog zoveel te ontdekken.

Aanmelden

Ervaringen van deelnemers

Binnen één dag heel veel geleerd. Fijn om meegenomen te worden in de wereld van permacultuur en voedselbossen. Dagje letterlijk in de klei staan, voorbeelden zien geeft inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Irma

Inspirerend hoe alles mooi samenkomt en de hoe de ruimte voor diversiteit een gebied letterlijkt tot bloei brengt. De info geeft veel inspiratie om op eigen terrein ook verdere stappen te nemen.

John

Als nieuwkomer in het veld van voedselbossen en permacultuur was de cursus een ware onderdompeling. Veel geleerd, fijne mensen, dank jullie wel. Ik kom zeker nog een keer terug voor een vervolg.

Michelle